Zemplínske pero 2021

01

Oct

Zemplínske pero 2021

  • 01.10.2021 - 31.12.2021
  • galéria ZKCaH

Obsah udalosti



Milí priatelia, začínajúci autori!

   

    Situácia v ktorej sme sa posledné dva roky v súvislosti s pandémiou ocitli je pre kultúru veľmi nepriaznivá. Zdanlivo sa život a kultúra na určitý čas zastavili. Sme radi, že Zemplínske pero je jednou z mála súťaží, ktorú sme mohli  tento rok zrealizovať  a našu súťaž nemuseli prerušiť.

 Literárne súťaže sú na to, aby sa autori konfrontovali s inými autormi, aby si vypočuli názory poroty a videli svoju tvorbu v kontexte iných začínajúcich  autorov. Práve táto osobná konfrontácia už druhý  rok  chýbala. Aj keď bol tento 23. ročník iný, bol osobitý a jedinečný! Po prvýkrát sa porota rozhodla udeliť ocenenie Laureáta súťaže za  najvyspelejšie práce. Do súťaže sa  zapojilo 51 autorov a odborná porota v zložení Mgr. Alžbeta Verešpejová PhD., Mgr.Irena Vargová a Mgr. Erika Kuriľáková hodnotila 110 súťažných príspevkov. Najviac bola zastúpená 2. a 3. kategória - druhý stupeň základných škôl a príslušný ročník osemročných gymnázií a kategória stredoškolákov. Od roku 1999, kedy bol vyhlásený prvý ročník  tejto súťaže súťažilo 1195 autorov a jednotlivé poroty hodnotili 2382 príspevkov.

    Ďakujeme za priazeň všetkým tohtoročným autorom aj pripravujúcim pedagógom. Blahoželáme  oceneným  a všetkým autorom želáme veľa tvorivých síl, vytrvalosti a úspechov na ich literárnej ceste !

 

                 

                                                                                                                                                                                                 Mgr. Alena Navrátilová

                                                                                  

 

Výsledková listina

 

 

Popis udalosti



  • Typ: Podujatie
  • Miesto: galéria ZKCaH
  • Termín od: 01.10.2021
  • Termín do: 31.12.2021

Newsletter


ksk
mksr
fond
matica_slovenska
michalovce
michalovcan
mistral
msks
noc
sobrance
akoi
hvezdaren_urbanovo
loader